woensdag 7 mei 2008

alles zo goed als af!

Deze mei vakantie met z'n vieren naar Kreta ! Voor het eerst echt vakantie in ons eigen droomhuis. We hadden maar 1 weekje ( terwijl heel Nederland twee weken op vakantie was) want onze jongste, Jip, had helaas maar 1 week vrij van school ....
Toen we zaterdagnacht om 01.00 uur aankwamen doken Sjors en Jip meteen het zwembad in ! Uiteindelijk gingen we diep in de nacht naar bed, als een blok geslapen en 's morgens heerlijk wakker met de zon en fluitende vogeltjes.
Het begin van een heerlijk weekje relaxen ...nou ja, we hadden nog klussen genoeg op ons programma, dus 's morgens meestal op pad voor van alles en nog wat. Het ging vooral om de buitenruimtes en de puntjes op de i, maar 's middags lekker bij het zwembad !
Halverwege de week lagen we zelfs met z'n achten rond het zwembad. Eerst samen met Simone (een vriendin van Wijna van 20 jaar geleden !) en Menno met hun kinderen en de laatste twee dagen kwamen JanWillem( broer van Dirk) en Edine met de kinderen.

Al met al kijken we terug op een geweldig avontuur. Soms heel onzeker, meestal heel spannend maar vooral... het eindresultaat overtreft echt al onze verwachtingen! We zijn apetrots !
Van olijfboomgaard naar droomhuis ... we gaan al meer dan 20 jaar naar Griekenland, dus we kennen de griekse gewoontes wel een beetje ; ... veel geduld hebben, relativeren, veel lachen en soms even echt op je strepen gaan staan ... dan kom je een heel eind.
We zijn in Nederland zo gewend aan ons gestructureerde wereldje, op Kreta is het allemaal heel anders. Vaak krijg je als antwoord: issos ( misschien) of avrio ( morgen) .... maar in de praktijk betekent dat meestal gewoon nee. Maar toch, hoewel het soms wat langer duurt dan we in Nederland gewend zijn, het komt altijd goed ! Als je bijvoorbeeld een schroefje nodig hebt, moet je naar zo'n klein speciaalzaakje in dat onvindbare achterafstraatje.Daar word je vervolgens heel vriendelijk, tussen alle telefoongesprekken door, geholpen. Er komen grote boeken bij en er wordt contact opgenomen met de fabrikant. Dan wordt het besteld en komen ze het de volgende dag( avrio) waarschijnlijk(issos) brengen... Onthaasten gaat vanzelf ! En dat is een stuk gezonder dan het rennen wat we de hele dag in Nederland doen...

Dit is ook de laatste keer dat we de weblog aanvullen. Wel zijn we nu ook een site gestart speciaal voor de verhuur van ons huis: http://www.in7thheaven.com/









1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Wijna en Dirk,

Het ziet er inderdaad prtachtig uit zeg. Een zwembad mét water wat wil je nog meer. We zijn uiteraard blij dat wij in de komende zomervakantie twee weken jullie prachtige villa mogen huren.
We hopen dat jullie het in deze meiweek goed hebben gehad (ach één weekje is ook best lekker toch ?). We zien elkaar binnenkort weer !

Groetjes van Janine en Christiaan